lördag 21 september 2019

Barn är underbara!

Lördag. Det blev en natt med för lite sömn eftersom Rasmus blev sjuk igen plus att han sov sin andra natt blöjfri. Det fixade han galant utan att väta ner sig själv eller sin säng, och jag är sjukt stolt över honom! Det känns ibland lite overkligt när man inser hur snabbt han utvecklas, och att han blir större och smartare för var dag som går. Han var ju vår lilla baby för bara ett tag sen. Vad hände liksom? Som tur är har vi ju Leon också, och hans utveckling är nästan ännu mer fascinerande att följa med. Jag älskar att vara pappa och jag älskar våra pojkar!


Rasmus är nästan smått besatt av traktorer och det går inte många sekunder innan han är i full gång med leken när han vaknar på morgonen. Imorse skulle då även jag bestämt vara med i hans lek, för min smak alldeles för tidigt. Efter ett ihärdigt tjatande så fick jag ändå se mig besegrad och hade inget annat val än att göra som han ville. När man väl ger sig in i Rasmus traktorlek så är det bara att följa hans klara direktiv om vad som ska göras och med vilka traktorer. Det kan vara allt från att göra rundbalar med balmaskinen till att ploga eller sprida avföring på alla åkrar. Ja man blir fan bonde för en dag och allt ska vara precis som han har sett att dom gör på youtube. In i minsta detalj. Om jag gör fel så får jag höra det med det samma. Han är underbar våran Rasmus!

Efter leken blev det lite mys och tv-tittande i soffan. Rasmus älskar som sagt att se på traktorer pä youtube och det är otroligt hur mycket han kan om alla maskiner. Han är inte ens 4 år och kan redan så mycket mera om traktorer och bönder än vad jag någonsin har kunnat. Men så har jag ju aldrig heller intresserat mig för det. För att få lite omväxling så blev det lite mindre traktorer och mera "Bing" idag. Även det är fascinerande att som förälder iaktta lite från sidan. Hur han kan nästan alla repliker utantill, hur han minns små detaljer som jag glömt nästa sekund. Hans minne är faktiskt häpnandsväckande ibland. Helt out of the blue kan han plötsligt börja prata om en händelse för några år sedan, och även det in i minsta detalj. Barn är otroliga.


Jag tycker det är förbaskat viktigt att vara med och finnas till för mina barn. Att både visa och säga hur mycket man älskar dom, och det går aldrig att säga det för många gånger. Jag säger nog "jag älskar dig" till mina pojkar  5-10 gånger varje dag. Det är något som många kanske tar förgivet men det är så viktigt att dom får höra det. Att kramas och pussas är också något som vi har satt i system. Det har blivit en självklarhet att göra så och det känns så fint att redan nu ha ett sånt varmt förhållande till dom. Föräldrar, glöm inte att krama era barn och förklara hur mycket ni älskar dom!

Nu när Rasmus är febrig igen så känns det extra viktigt att finnas till. Det är fan det absolut värsta en förälder kan vara med om när ens barn blir sådär krasslig, skör och helt hjälplös. Jag känner mig så otroligt liten och får ångest av att se honom så trött och sliten. Jag skulle gärna byta med honom om jag bara kunde. Hoppas att det snart går över så att vi får vår friska, pigga solstråle tillbaka.

Ha det gött alla läsare!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg

När orden inte räcker till

Okej, låt oss ta det här från början. Vi är alla olika. Vi ser olika ut, tycker om olika saker, tänker olika, känner olika osv.. Det är e...