söndag 29 september 2019

Jag är inte min sjukdom, men jag är bipolär

Jag har alltid känt mig annorlunda, att jag inte riktigt passat in. Under stora delar av mitt liv har jag gått runt och trott att jag är totalt värdelös, lat och dum. Jag fattade inte varför, men det gör jag nu. Jag är bipolär. 


Jag kände redan tidigt att jag inte var riktigt som alla andra, att det var något som inte stämde. Jag kände ofta en oförklarlig oro och trivdes bäst för mig själv i lugn och ro där ingen kunde nå mig. Att umgås med andra barn i skolan gav mig en stark obehagskänsla av att jag inte passade in och ångesten över att bli ensam växte sig starkare. Jag visste inte då vad det som jag kände eller varför jag gjorde så. Den där klumpen av rädslor och oro som alltid gjorde sig påmind var skrämmande. Jag visste ingenting och jag trodde det var något fel på mig, men hur ska en 10-åring kunna förklara den känslan för någon vuxen? Eller skulle dom ens förstå? Frågorna som rusade runt inom mig var många, men jag fick inga svar. Så jag började så småningom acceptera att det helt enkelt skulle kännas sådär, även om jag alltid kände att det nog inte riktigt var sant. Inget barn ska behöva känna så. Sedan har vi den överväldigande morgontröttheten. Jag var så otroligt trött på morgnarna så mamma fick nästan alltid tjata på mig ett antal gånger innan jag motvilligt tog mig upp, typ 5 minuter innan skolan började. Det där var ju heller ingen normal trötthet, och när jag ser tillbaks på det nu så förstår jag att det var klara tecken på depression jag hade redan då. Skoldagarna tog även dom musten ur mig och jag behövde ofta gå ut till skogen efter en dag i skolan för att ventilera och samla krafter. Jag kunde aldrig heller riktigt koncentrera mig på något ämne i skolan utan satt nog mest och drömde mig bort till mina skogar under lektionerna. 

Det där med tröttheten och koncentrationen eller intresset för skolan blev allt värre när jag sen började högstadiet. Hade det inte varit för min pappas hjälp så hade jag inte fått godkänt i matematiken t.ex. Just matten var nog det allra svåraste för mig då jag inte klarar av siffror och kalkyler. Jag blir fortfarande så jävla stressad av sånt och undviker det så långt det går. Det om något är ett tecken på att jag hade, och har, en väldigt komplex och annorlunda fungerande hjärna. Faktumet att jag inte klarade av sånt som andra i klassen tyckte var lätt som en plätt gjorde att mitt självförtroende sjönk, och jag började mer och mer tro på att jag var dum på riktigt. När jag ser tillbaka på högstadietiden så var den rent känslomässigt väldigt mycket upp och ner. Inget som direkt syntes på utsidan men inombords pågick det alltid en kamp mellan det onda och det goda. Allt ter sig nu så självklart när jag ser på det i bakspegeln, jag hade behövt mera stöd och kanske få göra en utredning eller åtminstone fått prata med någon redan då. Men jag sade ju aldrig något, för jag fattade inte vad det var som hände eller varför jag var sådär "konstig". Jag hade verkligen allt som ett barn behöver för att bli tryggt och självsäkert, men ändå så kände jag mig så himla obekväm med att vara jag och mådde dåligt över att jag själv tyckte mig vara konstig och bete mig udda. Jag drog mig undan och ville bara vara hemma när andra umgicks som ungdomar "ska" göra. Jag kunde inte se någon i ögonen, och att gå igenom korridorerna i skolan gav mig en extrem ångest. Att gå runt i skolan med en konstant oro och känna mig som ett UFO gjorde mig galen. Jag var ängslig, rädd och visste inte vem jag var längre. Det var då jag hade behövt få prata om det med någon, för att gå runt med känslan av att det är något där långt inne som inte riktigt är som det borde vara tär på en psykiskt. Att därtill aldrig få det bekräftat ledde i mitt fall till att jag själv började tro på att jag nog måste inbilla mig, sen försökte jag sopa problemen under mattan och köra vidare. Det ska man inte göra, ingen bra ide.  

För att inte prata om vuxenlivet som verkligen helt och hållet har präglats, och formats av min diagnos. Tänk om jag hade fått veta att det fanns något som gjorde livet svårare för mig redan innan alla mina problem började. Om jag hade fått rätt diagnos och medicinering redan då så hade nog livet förmodligen sett väldigt annorlunda ut. Att gå runt med en underliggande diagnos som man är helt ovetande om, och samtidigt försöka kämpa sig igenom vardagen utan att lyckas är inte lätt. Hela vuxenlivet gick ganska långt efter samma mall d.v.s. fort in och ännu fortare ut när det gällde jobb. Antingen brände jag ut mig på nolltid eller så tappade jag även här koncentrationen och fick ångest istället. Det slutade hursomhelst alltid på samma sätt, gång efter gång så sjukskrev jag mig för att sedan aldrig ta mig tillbaka utan sa alltid upp mig istället. Det blev en ond cirkel och jag kände mig allt mer usel och värdelös. Det här fick mig att må allt sämre psykiskt och jag började därför självmedicinera med gambling och alkohol. Även det förstod jag ärligt talat aldrig heller varför jag gjorde, och jag bara fortsatte utan att tänka desto mera på det. Allt detta drog mig ner djupare och djupare i skiten som jag själv hade skapat. Jag gick hemma, spelade upp det lilla jag hade på kontot och kände mig som världens mest tragiska människa. Jag fattade inte vad jag höll på med eller varför jag gjorde som jag gjorde. Jag fattade ingenting och tappade allt. Om jag bara hade vetat vad som kanske orsakade det hela, åtminstone till en viss del. Då hade jag kunnat göra något åt mina problem redan innan dom hunnit göra någon skada. Men det gör jag nu istället, och det är jag oerhört stolt över! 

Många som har bipolär sjukdom säger "jag ÄR bipolär", medan andra säger att dom har en bipolär störning men att dom inte är sin sjukdom. Vissa säger även att det inte spelar sån stor roll om dom fick sin diagnos eller inte. I mitt fall var det helt avgörande för att kunna börja jobba med mig själv på riktigt. Nu kan jag äntligen förstå, acceptera och förlåta mig själv för att allt blev som det blev. Jag förstår nu varför jag aldrig trivdes i skolan och varför jag var så trött på morgnarna. Att jag behövde lugn och ro för mig själv mitt ute i en skog ter sig även det nu så självklart. Och att jag alltid har känt mig obekväm bland andra människor och aldrig riktigt passat in är inte alls så konstigt. För jag är inte som alla andra, och nu när jag fått det bekräftat och äntligen fått en bra medicin så känns det som att min framtid kommer bli något helt annat än det som varit.

Jag kanske inte är min sjukdom, men den är en stor del av mig och hela min identitet, på gott och ont. Den har funnits där länge och format mig till den person jag är idag. Hade jag bara fått reda på det lite tidigare så hade jag kunnat handskas med den och gjort något annat med dom 10 åren då jag gick ner mig själv. Men som jag sade så kan jag acceptera och förstå det där idag, och ser absolut inget som helst negativt med att ha den diagnosen jag har. 

JAG ÄR BIPOLÄR.  

11 kommentarer:

 1. Jag är inte min kroniska depression, jag har inte heller kronisk depression. Däremot lever jag sida mot sida med kronisk depression, min eviga följeslagare på gott och ont ❤
  Ett fint och ärligt inlägg om dig själv och de tankar du haft.

  SvaraRadera
 2. Har känt precis som du skriver alltid utanför på något sett. Inte lika mycket värd som andra. Idag är min bipolär än del av mig. Ibland hatar jag den så mycket att det är svårt att sätta ord på det. Ibland älskar jag den. Kramar

  SvaraRadera
 3. Mitt namn Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige) Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i den ena gräset tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
  eller viber +2349014523836

  SvaraRadera
 4. Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... Jag är Ann Earnis från norra Carolina USA. med hjälp av det här stavmästaren kom min man som lämnade mig ut de senaste tre åren tillbaka, jag träffade så småningom den här mannen på en bloggsida som postades av en av är en klient för hjälp, jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om en stavhjul som han visste om och han gav mig sin whatsapp att skriva till stavskärmaren för att berätta för honom mina problem. På bara två veckor kom min man tillbaka till mig. Jag vill bara säga tack till den här sanningsenliga och uppriktiga spellagaren, sir allt du berättade för mig har skett och tack sir. Snälla vill jag berätta för alla som letar efter någon lösning på deras problem, att vänligen konsultera den här stavskärmaren, han är verklig, han är mäktig och oavsett vad stavskärmaren berättar är vad som kommer att hända, för allt det som stavstjärnan berättade för mig kom att passera. Du kan vänligen kontakta honom på: whatsapp +2349015088017

  SvaraRadera
 5. Det här är mitt vittnesbörd om chef Eli Dodorus bra arbete som hjälper mig .... Jag är Ann Earnis från norra Carolina USA. med hjälp av det här stavmästaren kom min man som lämnade mig ut de senaste tre åren tillbaka, jag träffade så småningom den här mannen på en bloggsida som postades av en av är en klient för hjälp, jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om en stavhjul som han visste om och han gav mig sin whatsapp att skriva till stavskärmaren för att berätta för honom mina problem. På bara två veckor kom min man tillbaka till mig. Jag vill bara säga tack till den här sanningsenliga och uppriktiga spellagaren, sir allt du berättade för mig har skett och tack sir. Snälla vill jag berätta för alla som letar efter någon lösning på deras problem, att vänligen konsultera den här stavskärmaren, han är verklig, han är mäktig och oavsett vad stavskärmaren berättar är vad som kommer att hända, för allt det som stavstjärnan berättade för mig kom att passera. Du kan vänligen kontakta honom på: whatsapp +2349015088017

  SvaraRadera
 6. Jag heter Anna Torbjörn från Göteborg, jag trodde aldrig att jag skulle le igen, min man lämnade mig med två barn i ett år. Alla ansträngningar för att få honom tillbaka misslyckades. Jag trodde att jag inte skulle träffa honom igen förrän jag träffade en dam som heter Jesse som berättade för mig om en trollformell som heter Priest Mompha, hon gav mig sin e-postadress och mobilnummer och jag kontaktade honom och han försäkrade mig att inom 48 timmar kommer min man att komma tillbaka till mig. På mindre än 48 timmar började min man komma tillbaka och bad om förlåtelse och sa att det är djävulernas arbete, så jag är fortfarande överraskande till nu om detta mirakel, jag kunde inte bli gravid sedan vi gifte oss, men så snart förtrollningen gjordes blev jag gravid och födde mitt tredje barn. Om du behöver hjälp från honom kan du kontakta honom via: e-post: chiefpriestmompha@gmail.com
  WhatsApp: + 62-852-7546-3810

  SvaraRadera
 7. Mi chiamo Paola, e ho sede a Milano. La mia vita è tornata!!! Dopo 1 anno di matrimonio rotto, mio marito mi ha lasciato con due figli . Mi sentivo come se la mia vita stava per finire mi sono quasi suicidato, sono stato emotivamente giù per un tempo molto lungo. Grazie a un lanciatore di incantesimi chiamato lord aguma che ho incontrato online. In un giorno fedele, mentre navigavo attraverso Internet, mi sono imbattuto in un sacco di testimonianze su questo particolare lanciatore di incantesimi. Alcune persone hanno testimoniato che ha riportato indietro il loro ex amante, alcuni hanno testimoniato che egli ripristina l'utero, curare il cancro, e altre malattie, alcuni hanno testimoniato che egli può lanciare un incantesimo per fermare il divorzio e così via. Mi sono imbattuto anche in una particolare testimonianza, si trattava di una donna di nome Tracy , ha testimoniato su come ha riportato il suo ex amante in meno di 3 giorni, e alla fine della sua testimonianza ha lasciato cadere l'indirizzo e-mail di Lord aguma. Dopo aver letto tutti questi, ho deciso di provarci. L'ho contattato via e-mail e gli ho spiegato il mio problema. In sole 62 ore, mio marito è tornato da me. Abbiamo risolto i nostri problemi, e siamo ancora più felici di prima Signore aguma, è davvero un grande uomo perché ho visto il suo buon lavoro, e non smetterò di pubblicarlo perché è un uomo meraviglioso ... Se hai un problema e stai cercando un vero e proprio lanciatore di incantesimi per risolvere tutti i tuoi problemi per te contattalo in qualsiasi momento, lui è la risposta ai tuoi problemi. Ecco il suo contatto: lordagumamagicspellcaster@gmail.com o puoi contattarlo tramite il suo indirizzo web: http://lordagumamagicspellcaster.webs.com ancora una volta tutto il mio grande grazie a signore aguma per tutto quello che sono grato.

  SvaraRadera
 8. Jag är en lycklig person nu tack vare DR WALE. Jag gifte mig 2012. Jag kunde inte föda på fem år. MIN man var orolig och planerade att skicka mig ut ur sitt hus sa till mig att han skulle skilja sig från mig. Allt detta sätter stor smärta i mitt hjärta. Med hjärtat i värk det är där jag delar mitt problem med en vän till mig jag vet att jag hade gifta frågor också. Hon sa att under sin hårda tid var DR WALE den hon kontaktade och DR WALE tog tillbaka sin man inom tre dagar och båda är glada igen tillsammans. Jag tog DR WALE-kontakt från henne och chattade DR WALE på WhatsApp +2347054019402. Jag sa till DR WALE allt som stör mitt hjärta och han sa att jag inte skulle gråta längre. DR WALE Kastade en trollformel för mig inom några månader han kastade trollformeln för mig jag var gravid. 2019 jag födde ett barn min man var glad och vi lever lyckliga. Så om du behöver akut hjälp av någon form av problem är du i DR WALE är rätt person att kontakta. E-post: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvaraRadera
 9. Black magic >>Witchcraft-Spells| ☎+27660670249. | Bring lost love spells || Voodoo spells
  Dr .Prof Remmy is a Voodoo -witchcraft spell caster who has witchcraft spells to help you with any situation or problems. My witchcraft spells can help you if you are feeling (https://psychicremmy.webnode.com/love-spells/)

  ARE YOU FEELING TOTALLY HELPLESS MARRIAGES/ DIVORCE/ LOST LOVE AND FINANCIALLY DOWN ??? I AM HERE TO HELP YOU, Dr. Prof Remmy
  CALL OR WHATSAPP
  * *Powerful love spell.
  *Revenge of the raven curse.+27660670249.
  *love spell caster to bring back lost lover .
  *Traditional healer to bring back lost lover (return back ex lover Uncoditionally).
  *Protection spell/The spell to defeat your rival.
  *Spiritual Cleansing spell/Curse removal.
  *Goodluck charm(Remove negative energy),+27660670249.
  *African witchcraft healers.
  *Hex removal/Spiritual healing spell.
  *Wicca witch craft.
  *Divorce/Break up spells.+27660670249.
  *Magic love spells
  *Sangoma traditional medicine.
  *Gay love spell.
  *Real magic spells+27660670249.
  *Fertility spells.
  *Divorce spell
  *Marriage spells. https://psychicremmy.webnode.com/love-spells/
  *Native healer.
  *Herbalist/traditional healer,+27660670249.
  *Fortune teller
  *Palm reading. https://www.psychicremmy.com/
  *Psychic reading.
  *Madness caused by witch craft.+27660670249.
  *Black magic spells to bring back a lover
  *Kissing/attraction spells.
  *Stubborn children
  *Dull children in Class

  SvaraRadera
 10. Hej, alla är här för att vittna om hur min man lämnade mig 3 år av vårt äktenskap. inom mina förmågor att föra honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom så illa på grund av kärleken jag hade till honom, jag vädjade till honom att jag gav löften men han vägrar, jag bestämde mig för att berätta för min vän och jag förklarade mitt problem till henne och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformulär som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom, jag hade inget val snarare än att prova. var inget problem och att allt kommer att bli bra innan 48 timmar, han kastade trollformeln och överraskande 48 timmar senare ringde min man till mig och bad om ursäkt för allt han gjorde och lovade att älska mig och kämpa för vår kärlek, jag blev så förvånad att han ringde jag och han sa att han var så ledsen för allt det hade hänt och han ville att jag skulle återvända till honom, jag var så glad och gick till honom det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen, tack till Dr Fayosa rådar alla om samma problem kontakta Dr Fayosa E-postadress är (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller direkt på whats-app +2348151918774

  SvaraRadera
 11. Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverken hos Dr Isikolo som har spridits på internet och över hela världen. Hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sitt förlorade förhållande. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesbörd från olika människor om hur han hjälpte till att få tillbaka exälskaren, jag berättade om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade. Jag blev förvånad när han bara sa till mig att le och ha vila i sinnet som försäkrade mig om att han kommer klara allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen som min man ringde mig var jag bara så chockad. Jag valde samtalet och kunde inte tro mina öron, han bad verkligen om att jag skulle förlåta honom och han kom hem och fick också mycket fina presenter bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig. Om du behöver en effektiv och verklig stavning för alla problem i ditt liv kan du kontakta Dr Isikolo på hans e -post isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också WhatsApp/Viber honom på +2348133261196.

  SvaraRadera

Populära inlägg

När orden inte räcker till

Okej, låt oss ta det här från början. Vi är alla olika. Vi ser olika ut, tycker om olika saker, tänker olika, känner olika osv.. Det är e...