onsdag 27 juni 2018

The Happy Place

Min hjärna går mer eller mindre på helvarv hela tiden, och ibland har jag väldiga problem med att få lugn och ro i sinnet. Det här medför en mängd saker som är mindre roliga till exempel så är det väldigt sällan, om någonsin, jag känner mig riktigt utvilad och pigg. När jag inte är utvilad och helt hundra där uppe så blir jag lättretlig och mår allmänt piss. Jag kan gå runt i mitt vemod en hel dag och inte komma någon vart med livet. För precis så känns det ibland, eller rättare sagt nästan hela tiden, att jag står still och inte kommer någonstans. Mina tankar och min hjärna som kör på i turbomode dränerar mig på all den energi jag borde ha för att göra viktiga saker. När ska jag hitta balansen egentligen?

En sak som har kommit att bli allt viktigare för att må bra, och för att kunna få känna det där inre lugnet som alla pratar om är mitt eget "happy place". Det rentav blivit något av ett beroende för mig att få komma dit och känna mig lugn i hjärnan. Vad är då mitt ultimata happy place? Det ska jag berätta för er. Det hela börjar med att resten av familjen har somnat, det blir ofta sena kvällar och nätter för det är då jag älskar att vara där. Jag tar mitt fiskespö och sätter mig i bilen och åker till en sjö eller till ån för att tillbringa ett par timmar med mig själv, och om jag har tur ett par gäddor. Det är något med det där lugnet som finns där som fullkomligt förtrollar mig. Tystnaden är helt underbar, endast lite fågelsång och någon enstaka bil som kör förbi någonstans längre bort hörs. Det är där och då jag känner att jag lever fullt ut. Det är där som min hjärna får vila och laddas med lugnet som finns i luften. 

Jag tror att det är enormt viktigt att hitta sitt eget "happy place", speciellt i det samhälle som vi lever i idag med allt mera stress och press. Om man inte ger sig själv och sin hjärna chansen att få varva ner och vila upp sig så kommer den inte att orka hur länge som helst. Det är en av dom absolut största orsakerna till varför allt fler människor bränner ut sig och bli utmattade, dom får/tar inte chansen att vila. 

Om du inte redan har ditt eget "happy place" så är mitt råd till dig att du borde fundera på vad eller var ett sådant kunde vara. Det behöver inte vara något spektakulärt, utan det viktigaste är att du känner att det känns rätt för dig och att det ger mer än det tar. Det ska vara en plats dit du lätt kan ta dig när du känner att livet håller på att bli för mycket eller när din hjärna håller på att explodera. Ditt "happy place" ska fungera som en ventil som du kan öppna upp och tömma ut allt onödigt och hitta lugnet, om ens för bara en stund. Det kommer helt klart att ge dig den lilla extra boosten som du behöver för att orka när det är som tuffast, och du kommer inte att ångra dig. 

Vad är ditt "happy place, eller vad gör du för att koppla av? Svara med en kommentar!😉

My happy place.

1 kommentar:

Populära inlägg

När orden inte räcker till

Okej, låt oss ta det här från början. Vi är alla olika. Vi ser olika ut, tycker om olika saker, tänker olika, känner olika osv.. Det är e...